donderdag 22 november 2012

Dag 1 - Brussel - Luxor

Iets meer dan een jaar na ons eerste bezoek aan Egypte staan we al terug in dit prachtige land. Deze keer kozen we voor Luxor en omgeving. Na onze cruise kwamen we tot de vaststelling dat die paar dagen dat we toen in Luxor verbleven de stad egenlijk te kort doen. Dit gigantische openluchtmuseum verdient gewoon onze volle aandacht. Daarom 14 dagen Luxor met Neckermann in het Jolie Ville Kings Island resort. Jaja ... nooit gedacht dat ik in een resort zou eindigen maar hier zit ik dus.
De dag begon weer vroeg, om 3u opgestaan en vervolgens richting Leopoldsburg om mijn vader op te pikken. Om 6u stonden we al in de vertrek hal op de luchthaven van Zaventem. Neckermann verwelkomde ons met een gratis krant, inchecken en boarden om 7:20u. Voor de eerste keer ook een chartervlucht, een mens moet alles een proberen hè, en toegegeven, wat is nu precies het verschil met een lijnvlucht ?!? Het personeel was vriendelijker dan vorig jaar met EgyptAir, de zetels beter, OK de beenruimte was weederom erbarmelijk - net als vorig jaar-, het eten was prima, de film was goed ... Geen slecht woord over Thomas Cook !
Rond 14u plaatselijke tijd stonden we terug op de tarmak van Luxor - zo leuk om terug te zijn. Vlotjes door de administratie en vervolgens met de airco bus naar ons hotel. Ondertussen al zo'n 5€ kwijt aan fooi maar ja ... dat hoort erbij zeker. Jolie Ville is alles wat de folder/website beloofde en eigenlijk een pak meer. Het lijkt misschien een beetje op Disneyland minus de muis en de constante liftmuziek maar daar doe ik deze plaats een beetje oneer mee aan. Alles is tot in de puntjes verzorgd, het personeel zijn allemaaal plaatselijke mensen en dus de vriendelijkheid zelve.
Om 17:30u hadden we in de receptie van het hotel een afspraak met Inge van Neckermann.
Zij geeft ons uitleg over het reilen en zeilen in Luxor. Uiteraard ook over de 'uitstapjes' die ze aan bieden en wat ons eventueel te wachten staat in Luxor stad zelf. Ook wat extra weetjes zoals 20 pond per taxi om naar Luxor stad te gaan, de gemiddelde fooi is 5 à 8 EP. Geef enkel een fooi als er iets tegenover stond, niet zomaar aan iedere uitgestoken hand. Afbieden in de Souk tot 1/3 van de gevraagde prijs, 1/3 van de prijs in een souvenierwinkel.
Na Inge haar zeer interessante uitleg zijn we richting restaurant vertrokken. Tja, Pfff ... weer veel te lekker hè en het was dan ook nog eens Egyptische avond. Man man ... niet goed voor de lijn hier. We sluiten de avond af met een kleine wandeling op 'ons' eiland en dit zicht op de Westelijke Oever.
En nu zit ik hier naar het journaal te kijken op BVN ?!? De wereld is veel te klein geworden.
PS : hoe bestrijden we muggen hier :

Geen opmerkingen:

Een reactie posten