zondag 18 mei 2014

Dag 4 - cruising



De belofte om het een rustige vakantie te houden willen we niet verbreken. Vandaag zoeken we weer een oude bekende op, Mahmout. Hij heeft een aantal boten en een overeenkomst met JV dat hij mag aanmeren en toeristen rondvaren. Zoals alles bij Jolie Ville tegen een vooraf afgesproken prijs. 1 uurtje tegen 150 EP omgerekend 15 €.
 
Mahmout stuurt de boot behendig langs de oevers, hij kent alle hoekjes en weet ons precies te wijzen op de mooie dingen, zoals een mimosa boom vol met broedende reigers,
 even verder wijst hij ons in de schaduw van de oever een meisje in een schommel. Het kind heeft plezier en zodra ze ons ziet zwaait ze en roept 'how are you', 'fine' roepen we zwaaiend terug.

We eindigen onze rit op banana island. Het is helemaal geen eiland maar ja, what's in a name ... 10 EP per persoon, daarvoor kan je rondwandelen in de plantage en een heuse krokodil bewonderen.  Maar ik doe het vooral voor het gezellig zitten onder de luifels met een kam bananen en een frisse limonade.

Op de boot krijgen we als afsluiter nog heerlijk versgemaakte muntthee, Mahmout rules ! 
De namiddagen zijn in mei behoorlijk heet dus doen we het weer rustig aan en vertrekken richting zwembad.  Pa komt wat later en trakteert op heerlijke Movenpick ijs, een overblijfsel van toen JV in hun handen was.
's Avonds voor de barbecue passeren we zoals afgesproken bij Ali om wat souvenirs te kopen. Zijn initiële prijs van 1700 EP  heb ik deze keer naar 550 EP kunnen brengen maar ben redelijk zeker dat dit nog te veel was, Queen Nadia heeft dus weer verloren *ha*. Maar bij het buitengaan heeft pa hem nog een mooi Anubis beeldje ontfutseld inbegrepen in de prijs ... Ali's  gezicht was geld waard pa is al te lang in Egypte ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten