woensdag 5 december 2012

Dag 14 - Souveniers

Ja en dan komt wat je helemaal niet wilt, de laatste dag van de vakantie. Hele dag dan want we vertrekken morgen middag.
Vandaag staat in het teken van souveniers, Andy denkt aan wat kruiden en pa aan wat beeldjes van goden. En waar ga je dat zoeken *zucht* in El Souk.
We vragen onze taxichauffeur om ons af te zetten *lol*, doen ze allemaal zowiezo, aan de Egyptische Souk en niet de touristische.
Ja ... niet gemakkelijk want de man snapt het niet echt. Uiteindelijk zet hij ons toch af aan een van de zijstraten maar de bewoners proberen ons te zeggen dat het niet juist is en we lopen dus maar een aantal straten verder voor we eindelijk de Souk in gaan. Zeer vermoeiend dit land. Nog voor we de winkelstraat bereiken hebben we de eerste verkoper al aan ons been en ja ... wat dacht U dan ... iemand met een kruidenwinkel.
Of zijn broer of neef of wie dan ook ... hij leidt ons gezwind richting winkel en voor we het weten zitten we aan de karkade en vult broer/neef/... zakjes kruiden. In totaal bijna een halve kilo en hun prijs ... 650 EL deel dat door 8 en dan weet je dat je in een goudwinkel ipv een kruidenwinkel staat. Na wat onderhandelen verlaten we uiteindelijk de winkel tegen wat minder maar toch veel te veel.
We passeren nog eens langs de Nubian Coffee Shop voor een heerlijke koffie en thee. Andy en pa gaan ook aan de shisha ;-) we kopen nog wat souveniers bij de plaatselijke Ferengi Ali
de man is geniaal, hij weet je zo te bewerken dat je hem spontaan pondjes toeschuift. Alle vrouwen noemt hij Queen onze pa is Dad en onderhandelen doet hij met Andy. Schitterende man die vandaag zijn 33e verjaardag viert.

De rest van de souveniers kopen we in het hotel, aan vaste prijs. We zijn gewoon zo moe van dit gesjacher :-( en willen terug de rust in.


Een dagelijkse gewoonte aan het hotel is het uitroken van de muggen *s* dat geeft nogal een vreemd zicht, zeker als je de eerste dag aankomt. Bij zonsopgang en zonsondergang loopt er een man met rookmachine langs de paden. Dit blijkt zeer effectief tegen de muggen en ook tegen de bewoners want je gaat vanzelf toch 10min terug je kamer in ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten