zondag 2 december 2012

Dag 11 - Tourist Entertainment

Omdat ons programma redelijk zwaar was tot nu toe hebben we een dagje rust ingelast. Het enige wat er deze namiddag/avond op de planning staat is wat ze hier de 'night at the fellah tent' noemen. We zijn gewaarschuwd ... - met de feloeka richting zonsondergang varen - onder muzikale begleiding aan wal komen - Egyptische dansers - Slangenbezweerder - Goochelaar - Buikdanseres - Derwisj danser - Orientaals buffet Uiteraard krijgen we allemaal een djellaba aangemeten, de soort in felle kleuren ... rood - blauw - geel. Jammer genoeg is het zo goed als windstil dus de feloeka dobbert een beetje Nijlopwaards richting zonsondergang om vervolgens een ietsje sneller stroomafwaard naar onze kade te varen. De feloeka man helpt een beetje met op zijn Venitiaans de boot voort te duwen.
Aan wal krijgen we eerst wat lokale muziek opgeluisterd door twee dansers en een danseres. We nemen plaats aan een van de lange tafels en zitten als bij wonder met 7 Belgen aan tafel. De ene act lost de andere af zo zien we een slangenbezweerder met twee cobra's.
De slangen kan je rustig even vasthouden en met een knoop er in kan je het arme dier ook als hoofddeksel gebruiken. De stoïcijnse desinteresse van de goochelaar werkt want ook zijn klassieke acts lokken spontaan applaus uit.
Zo blijft de man maar pongpongballetjes uit de mond produceren, de ouroude metalen ringen vallen in en uiteen, je staat er op te kijken en ziet het niet.
Eindelijk mogen we dan gaan proeven van de heerlijke geuren die ons al een tijdje de neus tarten, waarna we ook wat met onze disgenoten kunnen praten. De avond wordt afgesloten met een buikdanseres die behoorlijk wat te schudden heeft gezien de uitpuilende ogen van een van de aanwezige mannen ... gegarandeerd ruzie in een van de bungalows deze nacht ...
En als top of the bill ... een derwisj danser. Compleet met ledverlichting :-S
Al bij al was het een zeer angename avond deels door de leuke locatie en de act maar ook door het leuke gezelschap !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten