zaterdag 29 oktober 2011

Dag 7 - Luxor

De dag waar pa al maanden naar uitkijkt ... de ballonvaart over Luxor.

Weer zeer vroeg uit de veren, 3:45 meer bepaald. Deze keer met een van de kleine TOYOTA Hiace busjes (we zijn maar met 10 man) naar een motorbootje dat ons naar de westelijke oever brengt. Daar terug een busje in naar de lokatie waar de ballonnen opstijgen. Alles ligt al klaar als we daar aankomen.

20 man per ballon, 5 per vakje. Eerst wat uitleg en dan een oefening voor de landing. Dan eindelijk de lucht in. We mogen enkel over de westelijke kant vliegen maar die is meer dan mooi genoeg, we genieten van de zonsopgang,

zien de verschillende tempels en het dagelijkse leven dat langzaam ontwaakt.

45min later zoekt onze piloot een landingsbaan en zet de ballon redelijk rustig neer tussen de rietvelden. Al snel is de boer daar om zijn gewassen te inspecteren maar de vaarder geeft hem 20EP en na wat zeuren nog eens 10EP ... we mogen vaker landen bij hem ;-) Ook de eerste verkopers komen al te voorschijn ... hoe weten ze het *s* Boeltje inpakken en onze TOYOTA staat al weer klaar om richting ‘hotel’ te rijden. Iets voor 7u komen we daar aan en kunnen we napraten en nagenieten tijdens het ontbijt. Maar om 8u komt Assem al weer aan onze mouw trekken om te vertrekken naar de Tempel van Luxor en Karnak.

De twee tempels worden verbonden door een dromos van sfinxen.

Twee zeer grote tempels met indrukwekkende bouwsels.

We worden er echt stil van ... Maar de commercie roept en om 11u vertrekt de bus richting katoenwinkel. Echt Egyptisch katoen, beetje anders dan die dingen die je op straat koopt :-s Andy en ik schaffen ons een Djellaba aan Nicky en Didier ook. Volgende stop : parfum winkel. Korte demonstratie hie ze de flesjes blazen met een echte knaller tot slot.

Dan mogen we enkele geuren snuiven om vervolgens tot kopen over te gaan. Ach het hoort er nu eenmaal bij hè ;-)
Lunch aan boort, buffet waardoor we weten dat deze avond à la carte zal zijn.
Nog een laatste facultatieve uitstap, de koetsentocht. Assem belooft ons een blik op het echte Egypte en dat krijgen we ook.

In geuren en kleuren. We rijden door de plaatselijke markt, voorbij de ‘designer’ winkels en ook voorbij de tempels en moskeeën ... Meer dan een uur lang schuift het plaastelijke leven van de moderne Egyptenaar aan ons voorbij.

Terug aan boord genieten we van onze laatste avond aan boord. We bekijken de DVD die deze morgend gemaakt is tijdens de ballonvaart en genieten van onze laatste cocktail ... de Flora ...
Dan is het tijd om de koffer te pakken want morgenvroeg vertrekken we naar Caïro. Maar we mogen een beetje uitslapen ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten