woensdag 26 oktober 2011

Dag 4 - Aboe Simbel

2:30 gewekt door de regen, tenminste dat was mijn eerste gedacht tot het gaat dagen dat je in Aswan ligt en dat wel heel vreemd zou zijn. Dus WAKKER ... Airco blijkt een probleempje te hebben, even naar de receptie en gelukkig brengen ze het meteen in orde. Tja, dan is het 3u en tijd om ons klaar te maken voor Aboe Simbel. Om 3:45 de bus op met een ontbijtpakket. Afspraak met een hele hoop andere bussen en een militair convooi.

Niet de gezelligste manier van reizen maar ja ... 260km verder en een mooie zonsopgang rijker komen we op de nieuwe site van de tempel.

Eigenlijk twee tempels, de grootste van Ramses 2 en de kleinere voor zijn lievelingsvrouw Nefertari.

Oorspronkelijk was de tempel in zijn geheel uit de rots gehouwen maar bij de bouw van de nieuwe Aswan dam zou deze onder water komen te staan.

Daarom werd de tempel 200m naar achter en 60m hoger geplaatst. Je moet dit eigenlijk gezien hebben, het zou best het 8e wereldwonder kunnen zijn. Jammer dat de Grieken destijds nooit zo ver Egypte in zijn geraakt om het bij de wereldwonderen te voegen hoewel ze dan een van de 7 anderen hadden moeten schrappen ...

Twee en een half uur later terug met de bus naar Aswan.

We krijgen ook een Fata Morgana te zien, hoewel ik dat wel vaker zie dus mijn ogen gaan echt wel achteruit *ha*

Het middageten is terug à la carte en de rest van de namiddag zijn we vrij aan boord. We stoppen terug bij Kom Ombo voor andere toeristen die de tempel nog niet gezien hebben en wij pogen ook even aan wal te gaan om mss een koopje te doen. Maar de plaatselijke kinderen zijn zo opdringerig dat het niet meer aangenaam is en we na 10 minuten terug op de boot zijn. Wat later is er de afvaart naar Edfu waar we morgen de tempel van Horus zullen bezoeken. De Egyptische avond valt wat tegen, we hebben geen djellaba, allez niemand eigenlijk behalve de crew en wat Amerikanen van een andere groep. Het buffet darentegen is weer veel te lekker.

Allemaal nieuwe smaken, van zoet tot pikkant, voor mij mocht het alle dagen zo zijn ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten